Barnehagedebatt...

I dag må jeg bare børste støv av bloggen!
Debatten går om barnehage eller ikke barnehage, for ettåringer og for andre.

Nå skal dere få noen tanker fra en barnehageansatt sitt ståsted:

 

Nummer1: Vi velger å tro at du gjør det beste for ditt barn!

Nummer2: Vi gjør vårt beste for at ditt barn skal få en så fin dag som mulig!

Nummer3: Vi vet at ditt barn er det kjæreste du har og vi behandler ditt barn som om det skulle vært vårt eget barn!

 

Jeg skal ikke mene noe som helst om hvor gammelt barnet ditt er eller hvor lange dager barnet ditt har i barnehagen, jeg vil bare fortelle deg at barnet ditt har det bra!

Jeg syns det er veldig trist at det pågår en debatt som sårer så mange mennesker, det er svært få som leverer de aller minste i barnehagen med god samvittighet. Da er det synd at disse menneskene skal få enda dårligere samvittighet ved å få følelsen av at de gjør noe galt.

Når dere spør på ettermiddagen hva barnet har gjort i dag, så er det ikke alltid vi har gode svar. For det er ikke alltid vi gjør så mye, noen ganger tar vi bare livet med ro. Kanskje jeg bare skal begynne å svare at vi har kosa oss, for det er jo det vi gjør. Koser oss i sølepytten, koser oss med sangstund eller koser oss med et langt og rolig måltid.

Når vi ringer for å fortelle at barnet ikke er helt i form, så er det ikke fordi du må komme løpende fra jobben. Vi ringer bare fordi vi kjenner ditt barn, vi vet når ditt barn ikke er seg selv og vi vet når ditt barn har godt av at mamma kommer litt tidligere. Når vi ikke ringer, så bare gjør jobben din, for barnet ditt har det bra!

Hvis dette kan gjør hverdagen til en mamma litt lettere så blir jeg glad:

1. Jeg er glad for å se ditt barn.

2. Jeg gleder meg til å dra på min jobben.

3. Vi er ikke feilfrie, verken du eller jeg, men vi begge gjør så godt vi kan for ditt barn!

Ha en fin dag :-)

 

Ingen kommentarer

Srwa

15.05.2014 kl.23:40

Helt enig med deg fint skrevet. Det er nok så vanskelig å levere ungene fra seg for foreldre å ta opp det i en debatt er bare idiotisk unnskyld språkbruk. De snakker om det er fritt land og derfor skal det være deres rett å velge å sende deres barn til barnehage når de måtte ønske. Vi er der for å gjøre hverdagen tryggere og bedre for de.

Skriv en ny kommentar

hits