Fra mammahjertet, barnehagen....

Skreiv dette innlegget i går men har hatt problemer med å publisere.. Derfor er det ingen bilder med heller! Selv om jeg har god erfaring i å være ansatt i barnehage, så var det både spennende og skremmende å skulle stå på den andre siden. 
Da valget først var tatt og Mia skulle i barnehagen så hadde jeg veldig blanda følelser. 
Som ansatt vet jeg jo hvor langt vi strekker oss for å tilfredsstille foreldrene, jeg vet hva som forventes. 
Jeg trodde jeg visste hvordan mor jeg skulle bli. Man må ha forventninger på vegne av barna sin, følge med på brev og planer som blir sendt ut! Stille krav til barnehagen, har de vært ute? Vi har vel alle hørt historiene om barnehagene som er dårlig på å være ute. Være den forventningsfulle mammaen som er så spent på hvor de har vært på turdagen. 
Spiser de frukt og grønt? Hva med sukker? For all del, ikke gi ungen sukker!!
Hva, har dere malt idag? Det stod jo eventyrstund på PLANEN!

Vel, vi kjenner vel oss igjen i noe av dette alle sammen?

Men nå skal jeg komme med en innrømmelse. Jeg har så vidt bare skummet igjennom månedsplanen, jeg har kommet med ungen under armen mens hele avdelingen ventet ved porten for jeg hadde glemt at det var turdag og jeg glemmer støtt og stadig å trille ut vognen - selv om det står stor lapp på døren at vognene SKAL ut!

Jeg har veldig mange feil og mangler i min hverdag som mor. Og jeg er villig til å svelge mange kameler overfor barnehagepersonalet hos Mia når det gjelder ting som blir gjort eller ikke gjort.
Rett og slett fordi jeg er så utrolig lykkelig over at min lille prinsesse har så flotte mennesker i sin hverdag. 
De er så omsorgsfulle, blide og flotte jenter. 
Vi leverer En blid Mia og får igjen en sliten men fortsatt blid Mia. 
Hun lærer nye ting hele tiden og vi ser at barnehagen har en super positiv innvirkning på henne. 
Idag tidlig satt jeg og Mia og lekte i stua, så sier jeg at snart skal vi reise til barnehagen. Da slapp hun det hun hadde i hendene, krabbet ut i gangen, dro i dressen sin og slo på døra....

For min del spiller det ingen rolle om de er ute eller inn, om de maler eller leser eventyr, om de spiser prim eller kaviar, så lenge min prinsesse klapper i hendene når vi sier at det er tid for en ny dag i barnehagen :) 

Én kommentar

Mamma til lille Majken

23.feb.2012 kl.21:31

Godt skrevet! Jobber selv i barnehage, men jeg har datteren min i samme barnehage som meg. Uansett om vi er i samme barnehage så ønsker jeg også å høre om hennes dag i barnehagen. Er jo ikke så mye jeg ser til henne :)

Man SKAL stille krav og sprøsmål til barnehagen, og de ansatte skal være flinke til å oppdatere foreldrene på dagen til våre små :)

Godt at hun trives, det er det aller aller viktigste!

Ha en fin kveld videre :)

Skriv en ny kommentar

hits