Avhengighet, er vi fler?

Noen tanker fra hjertet mitt på en grå torsdagskveld...Jeg er avhengig av mye, jeg er avhengig av familien min, av pepsi max, av gode venner, strikketøy, latter og søtsaker!

Ja, ikke minst søtsaker. Og jeg er nok ikke alene. Men snakker man om det?

Forrige helg hadde jeg en samtale med ei som fikk det til å gå opp et lite lys hos meg. Hun fortalte at hun hadde sluttet med godteri, snacks og kaker. Hun hadde innrømmet for seg selv at hun var avhengig, en gang iblant funker dårlig, som alkoholisme - man prøver å holde seg unna men det skal så lite til før man havner "utpå"

Hvis man bestemmer seg for å spise søtsaker bare på lørdag, så drar man i en bursdag og spiser kaker på søndag. Da henter man seg ikke inn igjen på mandag - man føler at man har ødelagt!

Hvis en alkoholiker offentliggjør at han er nykter, så får han ros og støtte. Hvis en søtsaker-avhengig takker nei til et kakestykke så blir man fristet. Hvor mange av oss har ikke sagt "ta et lite stykke daaaaa...jeg som har bakt og alle greier!"

Man ber jo ikke en tørrlagt alkoholiker om å ta bare eeeeen øl?Man sier ikke "bare en røyk da, for min skyld" til en som har sluttet å røyke?Så hvorfor prøver man å få de som har sluttet med søtsaker til å ta et lite stykke?


Men som med all annen avhengighet så finner man smutthull og unskyldninger. Man finner alltid en grunn til å utsette... Jul, bursdag, påske, bryllup, syklubb, barnedåp, bare en lørdag til....

Så nå offentliggjør jeg min "innleggelse", jeg har innsett at det er all or nothing for min del. Fordi jeg er som en alkoholiker, jeg havner utpå og går på en kjempe smell hvis jeg sprekker!

Og for at jeg ikke skal havne i spisefella frem til nyttår, så er datoen 1.desember! Da er det punktum finale for godis, potetgull og kaker!

Nå vet dere det, så led meg ikke inn i fristelsen...men frels meg fra det onde ;)5 kommentarer

Silje

24.nov.2011 kl.22:59

Jeg skal heie på det. Dette klarer du!!!

Mamma og litt til

24.nov.2011 kl.23:39

Jeg er avhengig av smågodt, og det har bare blitt verre ila siste par år. Jeg kan spise smågodt hver eneste dag. Plutselig denne uken her har jeg faktisk bare spist én lakrisstang, ellers har jeg vært "nykter". Men jeg går og tenker på smågodt hele tiden. Tenker på når jeg får kjøpt mer godteri og hvordan skal jeg gjemme godtepapirene fra samboer og medarbeidere på jobb. Det er virkelig som hvilken som helst annen avhengighet. Helt grusomt.

Kjempefint at du nå har bestemt deg for å komme deg ut av den onde sirkelen. Lykke til!!!

Jeg virkelig prøver å gjøre det nå jeg óg...
Så flink du er! :) Og ta et slikt valg rett før jul.. du er tøff! :) Masse lykke til ;D

Bent Fagerli

25.nov.2011 kl.10:14

Ikke skapdranker, men skapspiser, skuffspiser, godtebollespiser, Nidarspiser, Bergenespiser,Kvikk Lunchspiser, Lakrisbåtspiser.

Håper dette var så kvalmende å lese at du gjennomfører planen din.

Du er jo så bestemt at dette fikser du Yvonne.

Hilsen Bestefar.

25.nov.2011 kl.13:08

Så fint at j kan være til inspirasjon:) Dette klarer du!!! M må bare unngå å tenke på det og så må man heller gjøre andre ting når søtbehovet melder seg! Drikk en kopp te, spis litt mat istedet for ofte er det sulten man er, lag en kopp te eller lettere kakao, gå en tur eller tren, heng opp et uflatterende bilde av deg selv hvis dette motiverer! Hvis ingen av disse triksene hjelper så gå å puss tennene! Sjokolade og tannkrem smaker ikke like godt!! Lykke til:) Helene

Skriv en ny kommentar

hits