Julehysteri, nei takk!

I går var det tre måneder til julaften, jeg ser stadig oppdateringer på facebook hvor folk har begynt å kjøpe julegaver. Jeg har hatt noen samtaler i det siste som har fått meg til å tenke på dette med julegaver. Hvordan vil jeg skape våre juletradisjoner for vår lille familie.
Hos oss er døra åpen for alle på julaften, har dekker vi til langbord og tilbereder kilovis med julemat!

Jeg vil ikke reise bort på julaften, for kanskje noen av våre familiemedlemmer må være alene hvis ikke vår dør er åpen!
Vi fyrer i peisen, tenner masse lys, ser på tegnefilmer, spiser grøt, er veldig måteholden med alkohol og har et HAV av pakker...
Finn en feil?
Et HAV av pakker passer ikke inn sammen med alt det andre!
Jeg er 29 år, jeg trenger ikke julegaver.

Den første avgjørelsen som ble tatt var at vi ikke skal få gaver av eller gi gaver til mine foreldre. De kjøper til Mia og Mia gir noe til dem! For fremtiden så syns jeg det både er koselig og viktig at Mia lærer seg gleden ved å gi noe til andre.
Videre ble avgjørelsen tatt om at jeg og Atle ikke skal gi gaver til hverandre. Vi kjøper stort sett det vi har lyst på og det vi trenger. Det er både tullete og unødvendig i mine øyne at man skal skrive en liste over noe man kan tenke seg for så å gå ut å kjøpe dette til hverandre.
Så ble det avklart med venninner med barn at barna gir gaver til hverandre og at vi voksne ikke trenger noe.

Tantebarna skal så klart få noe fra oss og tante og onkel skal få fra Mia. 

Jeg kjenner at når snøen kommer og kalenderen viser desember så skal jeg bare kose meg!

Jeg skal bake, invitere venner og familie på kosekvelder, se filmer, strikke og la julefreden senke seg. HELT uten å måtte svime rundt på kjøpesentrene i timesvis for å bruke masse penger på ting folk ikke trenger! De timene skal jeg heller bruke på kos med de jeg er glad i og jeg GLEDER meg!
Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits