Mitt tastatur - Mitt hjerte....

Nå må jeg lette hjertet mitt litt for dere. Og som overskriften sier, så kommer det jeg skriver fra mitt hjerte! Det er ikke noe rett og galt, det er bare følelser - magefølelser!

Først må dere bare vite, VI KOSER OSS!!

Jeg har lenge vært skeptisk til det å reise med små barn, i alle fall det å reise langt med små barn. Men de aller aller fleste jeg snakker med bagatelliserer mine bekymringer. (Og her er det GODT mulig at alle andre løser reise-kabalen på en annen måte enn meg!) Vi tenkte at første prøvelse kunne være en tur til "hytta" i Spania, i underkant av fire timer flyreise, en kort kjøretur fra flyplassen til leiligheten, kjøkken og norsk tv osv.

Det er helt supert her, så ingenting å klage på!

Men.... nå kommer et men...

Da jeg valgte å bli mamma til lille Mia'n min så valgte jeg også å sette Yvonne på vent. Yvonne skulle ikke lenger komme i første rekke. Jeg prøver alt jeg kan å legge opp livet mitt og dagene mine etter hva jeg TROR er best for Mia. Jeg timer stort sett alltid bilkjøring med sovetid, jeg tar bare med mat til ett måltid for da vet jeg at vi ikke kan være på farten i alt for mange timer, vi tilbringer mesteparten av Mia sin våkentid på gulvet hjemme, Mia sover den beste og lengste duppen i vogna si utendørs. Og vi prøver å gjøre dagene så like som mulig med tanke på mat og søvn.

Etter at vi kom hit så har Mia hatt litt problemer med å finne roen når hun skal sove. Hun sover dårlig i trilla og i UV-senga, så det beste er å få sove inne i dobbeltsenga. Det begrenser jo oss litt også, for da må minst en av oss være her opp sammen med henne. Hun er sjelden våknen mer enn 1,5-2 timer mellom sovingene, på den tiden skal vi da sole oss litt, bade, spise, mate Mia, handle og LEKE! Derfor tilbringer vi mye tid på den lille terrassen i skyggen.

Nå kjenner jeg på min samvittighet at jeg får litt vondt i mammahjertet mitt av tanken på at jeg tok med lille baby-Mia ut på reise. At jeg ikke fulgte min egen magefølelse i stede for "gode råd".

Alltid når vi har vært ute å reist så har jeg lurt på hva foreldre tenker at små babyer skal få ut av en sydentur og nå spør jeg meg selv det samme spørsmålet. Vi har det selvfølgelig kjempefint! Men jeg føler at Mia hadde hatt det bedre hjemme. Og det river i mammahjertet mitt å tenke på det!

Det har overhode ingenting med HVOR vi er, HVEM vi er eller HVA vi gjør. Det har noe med hva Mia TRENGER!

Når jeg i tillegg begynte å tenke på at hjemturen er klokka syv på kvelden så var det like før mammahjertet mitt knuste, hva har jeg gjort? Mia som trenger så mye ro når hun skal sove skal plutselig bli dratt med på et fly midt i leggetiden sin! *sukk*

Så nå har jeg booket om hjemturen vår til onsdag kl 16:30 i stede. Da har vi hatt 9 fine dager i syden, så får vi noen deilige fridager hjemme sammen alle tre før pappa sin ferie er over!

 6 kommentarer

Bent Fagerli

04.jun.2011 kl.21:35

Disse argumentene forstår jeg godt. Da du var 1 år var vi på ferie på Kos. Du sov på hotellrommet og vi satt ved bassenget. Jeg var oppe hos deg flere ganger i timen og det gikk greit. Veldig koselig at dere at utnyttet dagene maksimalt på hytta. Dette er jo et vesentlig moment om hytta skal fortsatt være et feriested for familien. Salg eller ikke salg må avgjøres innen oktober. Gleder oss til dere kommer hjem. Ganske mange uker uten Mia. SAAAAAAAAVNEEEEER.

Bestefar.

Anne K.Olsen

04.jun.2011 kl.21:53

Bra å høre at dere koser dere tross alt , og gjør det beste ut av situasjonen .. det er nok en prøvelse for alle å reise med så små barn , og siden Mia har problemer med å sove hjemme også , har hun det vel best i vante omgivelser ? men ikke ha dårlig samvittighet da Yvonne :) er helt sikker på at Mia har det veldig bra på alle måter !! :D

Ingunn

04.jun.2011 kl.22:05

Hei vennen!

Jeg skjønner deg veldig godt. Jeg er jo også glad i rutiner og sånt. Derfor har vi ikke vært i syden enda (kombindert med at vi har barn som ikke kan sitte på rompa og at vi ikke har noe kjent sydensted å dra til). Så om to år tror jeg det blir en tur, da er Elise 3 år - og 7 år siden sist vi var i syden.. Jeg liker ikke å være på hyttetur engang, for da blir liksom rutinene brutt, syns det er så styrete. MEN, vi gjør det med de beste intensjoner. Nå har du erfart det, og du vil kanskje ikke reise med henne igjen med det første, men ikke ha dårlig samvittighet. Hun har det ikke vondt, hun reiser jo med de to menneskene som betyr alt i livet hennes, det er det viktigste for henne :) Kos dere ( med GOD samvittighet) de siste dagene, så gleder vi oss til å så dere igjen :) Klem

Unni

04.jun.2011 kl.22:16

Mia har det sikkert bra selv om hun ikke sover så godt! Dere er jo sammen med henne! Alt er jo ukjent rundt henne utenom dere og hun ser seg jo veldig rundt omkring! Ikke ha dårlig samvittighet for at dere tok denne ferien. Kanskje hun sover dårlig fordi det er tenner på gang?

Hun gleder seg sikkert over å bade i bassenget og andre ting dere gjør som dere ikke gjør så mye av hjemme. Slapp av, Yvonne!

Ida

04.jun.2011 kl.22:47

Jeg skjønner deg godt Yvonne.. man vil sin lille skatt BARE det beste, og man vet ikke hva godt man kan gjøre noen ganger!...

Men du kan jo tenke at denne ferien er like mye for Mia som for dere, ved at Mia har GLADE og AVSLAPPEDE foreldre rundt seg;)

-som nyter å slappe av i skyggen sammen med jenta si, og som nyter og slappe av på terassen når hun sover, og som ikke MÅ gjøre alle de "vanlige" tingene man gjør i syden, men som rett og slett bare koser og leker med jenta si akkurat slik som hjemme (bare at i hodene til mamma og pappa står det "feriemodus") :)

Så lenge Mia sover godt i den store gode senga, så gjør vel ikke det noe? Det viktigste er jo at hun får sovet godt og nok!

Mia har det godt uansett når mamma'n og pappa'n har det godt og er glade, og jeg tror ikke hun synes du bør ha dårlig samvittighet!;)

(Anna sov dårlig i 14 dager når vi var på sunnmøre, krevde ett ekstra måltid på natta og våknet 2 timer tidligere enn normalt.. jeg ga etter slik at hun skulle ha det bra og ikke måtte sutre så mye, og så tenkte jeg at dette snur når vi kommer HJEM, og det gjorde det.. allerede første natta hjemme igjen var hun tilbake i normal rytme!;) det er nok en god blanding av lukter og ukjente ting.. men det har ingenting å si om hun ikke hadde det bra.. for det hadde hun begge steder!:)

KOS DERE!!;) (dette ble langt!)

god klem!

Rita

05.jun.2011 kl.18:35

Hei:o)

Nathaniel var i syden for aller første gang da han var 4 år.

Det som var veeeldig positivt da,var at han sluttet med bleier bare over natta:o)

Men det kom ganske enkelt og greit av at jeg hadde tatt med få bleier for jeg tenkte å kjøpe der nede,var på Kypros.Meeen....har aldri sett så dyre bleier i hele mitt liv,så der og da ble det stopp på bleieskift,hehe:o)

Siden da har han aldri hatt ett eneste uhell om natten og det har vært kjempe deilig:o)

Er vel litt delte meninger med små barn i syden,jeg for min del ville vente til han var bleiefri,men var jo ikke det da vi dro.

Vet om mange som tar med seg bare noen uker gamle babyer på tur,og de sier det er den beste tiden,siden de da har maten på seg til en hver tid,ammende asså:o)

Er jo ikke alle som har det,og bruker flaske,men de får det vel til å funke på ett vis.

Men jeg tror nok at å ha med så små barn ned til varmen kan være ett slit,men bblir jo litt kos også og kke bare sure miner og skrik:o)

Kos dere de dagene dere har igjen,snart er det vår tur,og jeg skal si deg at jeg er drit sliten etter ferie tur til syden med våre barn,de bare krangler i ett kavande renn:o)

Så jeg vet ikke jeg,...hva er best...ett lite barn som krever sitt,eller to stk apekatter som aldri er enige om noen ting:o)

Skriv en ny kommentar

hits