Barselgruppe! Ja? eller Nei?

Idag var vi invitert på lunsj til mamma Helene og baby Henny som er på barselgruppa vår!

Jeg har vært litt vinglepetter i forhold til dette med barselgruppe. Jeg var i utgangspunktet VELDIG skeptisk til det å bli satt sammen med fremmede folk i en gruppe bare fordi barna våre er født på omtrent samme tid. Jeg har også hørt at det ofte blir mye sammenlikning av barn i sånne mammagrupper. Og jeg vil ikke at det lille Mia'n min klarer og ikke klarer skal bli vurdert av andre mammaer oppmot andre mammaers barn. Så er man jo vidt forskjellige mennesker med helt forskjellige syn på ting, alder, levemåte, normer og verdier. Har man noe annet å snakke om hvis man ikke skal snakke om barna?

Men for Mia sin del så er det jo viktig at jeg blir kjent med andre mammaer her hvor vi bor. Og siden Mia ikke skal i barnehage før hun tidligst er 1 år og 8 mnd så er jeg litt forpliktet å kjenne folk vi feks kan møte på lekeplassen i helgene. Og etter MYE lovord fra Ingunn om at barselgruppe er koselig så bestemte jeg meg for å gi det en sjans.....

Og på lunsjen hos Helene i dag hadde vi det veldig koselig. Mammaene snakket om alt mulig og småttisene våre spiste, gulpet, skreik og sov omhverandre. Og innimellom alt dette så lå de på gulvet og tittet og tok på hverandre. Og jeg tror at disse små kan få mye glede av hverandre i tiden som kommer, når de begynner å oppdage gleden av andre barn.

Det er jo veldig fint å ha noen vi kjenner som vi kan trille tur med, gå på babysang med eller bare besøke. Så idag er det en liten *tommel opp* for meg selv! Vi hadde en veldig koselig dag!

2 kommentarer

ida

14.apr.2011 kl.09:44

Hadde det ikkje vært for barselgruppa hadde vi nok gått på veggen av kjedsomheit.

En koselig lunsj med masse skravling og latter e ikkje feil for vår del vertfall;)

Bra at dåkke kosa dåkke!;)

Katharina

14.apr.2011 kl.20:19

Hei! Jeg fant bloggen din for noen uker siden og stikker innom deg i ny og ne :) Til dette med barselgruppe så er det en fantastisk mulighet for veldig mange. Det finnes mange jenter som kanskje er nye der de bor og som ikke har mange venner eller noe stort nettverk rundt seg. Barselgruppen er derfor en super ordning for mødre som savner noen å dele dagens gleder, bekymringer, spørsmål og undringer med:) Man kan også finne noen man faktisk blir gode venner med i mange år fremover :) jeg syns ihvertfall at det alltid er gøy å møte nye mennesker. Håper du får en god erfaring med din barselgruppe :)

Vennlig hilsen Katharina

Skriv en ny kommentar

hits