MammaOgMia tipser: barnepute.no

Idag vil jeg komme med et lite tips. Jeg skulle ønske jeg visste om denne puta på forhånd for da hadde jeg kjøpt den før vi fikk et problem.

Som jeg har fortalt før så har jeg vært flere ganger hos naprapat med Mia og en av gangene vi var der så tipset han oss om en barnepute. Mia hadde virkelig fått seg en favorittside og var veldig skjev i hodet. Vi prøvde å aktivisere henne på motsatt side når vi lå på matta på gulvet og hadde henne mye på magen. Men både i vogna på dagtid og i senga om natta så lå hun på favorittsiden sin.

Så fikk vi denne fantastiske puta i posten:

 Uten putetrekk


Vi bruker puta om natta og merket stor forskjell på hodet hennes etter kort tid. Før kunne man se skjevheten på lang avstand men nå må man få det fortalt for å se at hun er skjev i hodet. Hun sover også bedre om natta fordi hun ligger rettere og mer stabilt og det hjelper å holde smokken på plass. (dette er selvfølgelig bare en liten bonus) Som en litt bekymret mor for første gang har jeg selvsagt testet ut mulighetene for å få puta over hodet og den bare detter av. Hun er en skikkelig gulpe-unge og har gulpet flere ganger mens hun har ligget på puta. Altså den er veldig trygg med tanke på gulp/oppkast.

Siden er www.barnepute.no og her kommer en liten beskrivelse av puta fra siden dems:

Babydormputen er formet slik at hodet ligger i en grop som i tillegg kan hjelpe barnet å finne stabilitet i stillingen. Dette vil hjelpe barnet og få raksere kontroll over ustabiliteten i motorikken og mindre lett utløsbar Mororefleks (Skrekkrefleks). Dette fremmer bedre søvn.

På denne måten vil puten fremme ryggleien som igjen er positiv med tanke på krybbedød.

Babydormputen er laget slik at det ikke kan smyge seg inn til barnets ansikt for å stenge for luftveiene. Det er et pustende materiale og evt. gulp vil kunne renne av.

Fordeler med pute:

-         forebygge skjev hodefasong

-         barnet har mulighet å bevege hode lettere

-         bidra til å dempe mororefleksen

-         bidra til en mer stabil leie

-         bidra til å finne symmetri og stabilitet og dermed mer målbevisst motorikk

-         fremme god søvn

-         fremme ryggleien og dermed minske faren for krybbedødMia koser seg på puta si :)

Én kommentar

mammaoglitttil

09.apr.2011 kl.21:13

Lille søte Mia! :D

Denne puta hadde vi også hatt bruk for. Snuppa hadde også en favorittside og var skev i hodet, men vi fikk aktivisert den andre siden på dagtid. Og på kveldstid begynte jeg å legge henne med hodet mot andre enden i senga, som faktisk gjorde det at hun ville snu hodet mot mamman sin. :) Og da ble hun sterkere med den andre siden av nakken også. Nå er hun bare bittelitt flatere på den andre siden av hodet, og det merker man heller ikke da håret hennes har vokst veldig mye. :D

Skriv en ny kommentar

hits