Ruller du bollene? Det er der "feilen" ligger...

Jeg delte min bolleoppskrift hemmelighet for dere for noen dager siden og nå skal jeg dele bollerulle hemmeligheten.

På skolen lærte vi å helle ut deigen når den er ferdig hevet, så lesser man på mel, knar og elter. Så ruller man den til en pølse og deler i biter. Og så ruller man jammen litt til for å få runde boller. Det blir mye rulling og mel og bollene blir ofte veldig kompakte.

Fordi jeg bruker melis i deigen min så trenger man ikke så mye mel.

Så her kommer utbakingen trinn for trinn:

 Ferdig hevet og forblir i bakebollen

 Så drar du av en passe deigbit til første bolle

 Ikke noe rulling eller trilling, du bare "bretter" deigen inn på undersiden av bolla så den blir glatt oppå. Ser du, ikke noe ekstra mel og ikke noe kliss på fingrene. Magisk? Hihi

 "Ferdigbretta" boller penslet med egg(jeg pensler med melk hvis barn skal spise)

 Ferdige boller som er VELDIG luftig og gode!

GOD FASTELAVEN!!









11 kommentarer

lovvi

06.mar.2011 kl.12:44

pene bilder! pen blogg ^^

Linda

06.mar.2011 kl.12:47

Wow. godt tips!: )

foralldel

06.mar.2011 kl.12:48

Enda glattere boller får du om lager et hull mellom begge hendene ved å føre pekefingrene og tomlene mot hverandre (litt vanskelig å forklare) så presser du deigen igjennom, og lukker bollen i håndflaten. Høres vanskelig ut, men er superlett, og du får store luftige og glatte boller. :D

yazmin

06.mar.2011 kl.12:48

fin blogg :) gode tips

hadde blitt glad om du kommenterte tilbake :P

FaceAllTheLies

06.mar.2011 kl.13:01

Takk for gode tips :D

Netopp fått meg ny blogg,

gå innom å sjekk :) ?

mmaddi

06.mar.2011 kl.13:10

ååh. nå fikk jeg lyst på boller :-D

KINE BERNTSEN ♥

06.mar.2011 kl.13:10

nammm <3

Sandra, låtskriver & sanger!

06.mar.2011 kl.13:15

Wow, takk! Skal akkurat til å lage boller, så dette var virkelig rett timing :)

♥ m a e n g / /

06.mar.2011 kl.13:22

wow! tusen takk for et fantastisk tips :D:D

Antra

06.mar.2011 kl.20:11

Kan skrive under på at de var kjempegode.......

Unni

06.mar.2011 kl.22:52

Det kan jeg også skrive under på. De er gode både med og uten krem.

Skriv en ny kommentar

hits