Jeg syns det er en skam å snu for tidlig, syns du?

Ser i nyeste foreldre&barn at de igjen retter fokus på sikring av barn i bil. Og når jeg er på parkeringsplasser så ser jeg at dette fokuset er nødvendig. Det skremmer meg å se hvor dårlig folk er på å sikre det kjæreste de har på den beste måten.

Vil dele ett innlegg fra min venninne Ingunn med dere. Siden jeg syns det var så bra skrevet så fikk jeg tillatelse til *klipp ut og lim inn* Jeg mener at dette er kjempe viktig!

Håper du tar deg tid til og lese dette.

Hva mener du om dette?

Hvordan sitter ditt barn?

****
Er det noe jeg virkelig brenner for, er det sikring av barn i bil. Jeg blir sjokkert når jeg leser at i Norge sitter åtte av ti barn under 4 år med kjøreretningen. Jeg lurer på om alle er klar over hvilken risiko man utsetter sitt barn for ved å snu det for tidlig?

Dette er ikke ment som en "jeg vet bedre enn deg"-sak, men mer som en bekymrigsmelding.

Jeg skjønner godt at man syns det blir trangt når det store setet står bakfram, det er trangt til bena foran. For min del sitter jeg heller trangt når jeg vet at risikoen for alvorlig skade eller død reduseres med hele 90prosent hvis barna sitter i bakovervendt bilstol. Det er noe å tenke over.


Og om man kobler ut airbagen foran og plasserer setet bakover i framsetet er det mye tryggere enn å ha det forover i baksetet. Også noe å tenke over :)

Stine sitter fortsatt bakover. For henne er det ikke noe alternativ, siden vi valgte et sete som kun kan stå bakover. Vi har ikke vært i tvil om at det var riktig valg. Hun er fortsatt veldig fornøyd, med speil festet til nakkestøtta får hun med seg mye mer enn vi gjør når vi er ute og kjører. Det begynner å bli litt trangt til bena, men barn er myke, og de tåler å sitte litt bøyd med bena. I og med at det aldri har vært noe alternativ har hun heller aldri bedt om å sitte andre veien. Vi lar ikke besteforeldre eller noen andre kjøre med henne andre veien heller, for det kan skje like stor skade på småturer som på langturene.
Planen er å snu henne når hun fyller fire år, men jeg kjenner at jeg gruer meg litt, så vi får se om vi prøver å drøye det ett år til, som er anbefalt. Når barna er 5 år er nakken sterk nok til å kunne holde vekten av hodet ved en kollisjon.


Det jeg syns er så rart er at i Norge snur nesten alle barna før de fyller 2 år, i Sverige nesten ingen. Har svenskene andre biler enn oss, eller har de annerledes barn? Jeg bare lurer :)

Det var dagens alvorsord. Jeg er glad det blir mer og mer fokus på sikkerhet for barn i bil, de er de kjæreste vi har, og vi vil ikke utsette dem for unødvendig risiko.

  **** http://ingunnsliv.blogspot.com/ ****7 kommentarer

mariawmyhre

24.feb.2011 kl.16:52

veldig enig i det du skriver, kjempe fin blogg :)

Catharina Austad

24.feb.2011 kl.16:54

Helt enig!

Ann Siren Moe Nilsen

24.feb.2011 kl.16:59

Helt enig :)

henriette

24.feb.2011 kl.17:00

enig!

yazmin

24.feb.2011 kl.17:06

nice! : )
hadde blitt glad om du kommenterte tilbake;)))

Ingeborg Gulla

24.feb.2011 kl.17:08

enig :D

luesveiss.blogg.no

24.feb.2011 kl.18:43

enig fin blogg

Skriv en ny kommentar

hits