Er jeg en dårlig mor?

Etter at jeg fikk Mia så har jeg forstått en ting som jeg tydeligvis har glemt å spørre alle andre som har fått barn om!! Jeg var ikke klar over at det er obligatorisk å spørre om folk ammer. Tydeligvis så er den mest vanlige rekkefølgen "gratulerer", "hvor mye veide hun og hvor lang var hun?", "ammer du?" Det har faktisk aldri falt meg inn å lure på om folk ammer barna sine.

På kafe her om dagen matet jeg Mia med flaske og en mann(riktignok en mann som satt og drakk) kom bort og sa "du må gi ungen din melk fra puppa!"

Når jeg tar frem flaska for å gi Mia mat så er det å få vite årsaken til at vi ikke ammer et krav fra verden rundt oss. Og så får jeg de triste blikkene fra folk med kommentaren "har du ikke mat til henne?" JO FOR SØREN, maten er i flaska!!!

På Ahus var de reine puppemafiaen og allerede noen timer gammel fikk minnyfødte engel høre at det var noe hun ikke skjønte! "Hun skjønner ikke puppen" Så man skal jammen ikke bli gammel før man får stemplet! Vi måtte bli fire dager på sykehuset fordi barnet mitt ikke SKJØNTE at puppen var full av mat. Og hun fikk ikke mat før hun hadde skreket i to netter og noen endelig kunne gi oss en liten kopp med NAN!

Da vi endelig kom hjem så var det  en STOR lettelse å finne frem flaska og vi pumpet og pumpet og ga morsmelk på flaske. Men for et styr! Det ble ikke noe kos for noen av oss. Måltidene varte en evighet med først pupp, så morsmelk på flaske og til slutt erstattning på flaske. Så jeg som mor tok avgjørelsen om at erstattning på flaske ble det som ga mitt barn mest kos og ro rundt måltidet.

Det ble en agjørelse som jeg kommer til å angre på lenge. Og det gjør faktisk vondt å tenke på at jeg hadde hatt det lettere hvis måltidene hadde blitt ett evig mas for barnet mitt så lenge jeg kunne sagt til folk "ja, jeg ammer" og slippe alle spørsmålene!!

Man føler seg faktisk som en dårlig mor når man leser på NAN-boksen hver eneste gang man lager flaske: "Viktig informasjon: Morsmelk er den beste maten barnet ditt kan få!"

Et lite sukk fra dypet av hjertet mitt og med håp om at når DU besøker en nybakt mor neste gang så kanskje du tenker at barnet sikkert får det godt uten at du trenger å vite om moren ammer eller ikke.

14 kommentarer

Onkel skansen

27.jan.2011 kl.13:20

Tror nok du er en dårlig mor vis du spør på nettet om du er en dårlig mor. Ærlig talt , håper du spøker.

Lady Tena

27.jan.2011 kl.13:21

Veldig bra skrevet!

Been there, done that...

Ha en knall dag videre.

Maren Elise

27.jan.2011 kl.13:21

Du er ikke en dårlig mor bare for du gir henne maten på flaske! :)

Eva Skansen

27.jan.2011 kl.13:23

Onkel skansen da.. hva er dette for en kommentar?? Hun viser bare at hun bryr seg og vill gjøre det best mulig i den viktige rollen som mor.. du er sikkert flink med Mia, ønsker dere alt godt :) <3

<3Natalie

27.jan.2011 kl.13:25

Maange gir jo morserstatning istedet av de grunnene du har med ditt barn, de som begynner å diskutere hva som er bra og ikke burde enkelt og greit holde kjeft, ditt barn og ikke deres, blir nok folk av din unge også selvom du ikke får ammet ;-p

sassymy

27.jan.2011 kl.13:26

Kjempe blogg:) har en venninne som ga opp å amme for det var en krig hver gang.... Det er ikke noe med å være dårlig mor å gi barnet nan.... Mat er mat og det er det som er viktig:)

Stine

27.jan.2011 kl.13:28

Tror det der er veldig individuelt :) Så tenk ikke på det.. Tenk på det som passer best for dere, og drit i alle andre:)

Susanne - mamma til Markus

27.jan.2011 kl.13:31

Du er ikke en dårlig mor fordi du gir barne ditt

erstatning :) Jeg gav gutten min erstatning selv også, men jeg føler meg ikke sov en dårlig mor fordeom. Han trives og er veldig fornøyd! :) Vi fikk ikke til det med ammingen.

Det er ditt valg, og du skal ikke føle deg som en dårlig mor! :)

Marte

27.jan.2011 kl.13:35

Jeg syns ikke det er noe dårlig i å ikke amme. Om det er vanskelig å få til og tar lang tid, så må jo babyen ha mat uansett.

Caroline

27.jan.2011 kl.13:50

Du er ikke en dårlig mor. Det er opp til deg hva du velger å gjøre, det viktigste er jo at barnet får mat. Det som funker best for dere er det som er det riktige for dere :)

Stå på :) Du gjør en god jobb :)

Karoline - Delirium.

27.jan.2011 kl.13:53

En liten kommentar fra en relativt uvitende ikke-mamma her;) Såvidt jeg har erfart så er det endel "nazi-mødre" der ute, alt skal være så perfekt og til punkt og prikke osv..(på forhånd beklager hvis noen kjenner seg igjen her, hehe) Så dette ville jeg ikke bekymret meg noe over, eller hva? Det er jo en grunn til at det finnes morsmelkerstatning i det hele tatt :) Den verste "bivirkningen" jeg ofte hører om fra mine kjente, er vektøkning (i og for seg ikke bra, men likevel) dette burde det da kunne være mulig å holde under kontroll :)

Lykke til videre, og ha en (snart) god helg! =)

Oona Helena :)

27.jan.2011 kl.14:02

Vet ikke så mye om det er feil eller ikke feil å ikke amme, men det høres ikke ut som at du gjør en dårlig jobb! Om barnet ikke kunne ha fått mat på flaske, så hadde vel ikke butikken solgt mat/melk for å ha i flaske? Så det er vel ikke noe galt i å gi maten på flaske! :)

Jeg tror du er en veldig god mor :)

Unni

27.jan.2011 kl.14:03

Hei!

Vi synes det viktigste er at Mia får nok næring og det er jo kjempekoselig for farmor å kunne mate henne også!

hilde

27.jan.2011 kl.14:18

ingen dårlig mor nei.. Jeg ammet første mann i 6 mnd, han var sultem syk og gulpet mye og den puppen hang jo ute 24 timer i dagnet.. jeg ble mere og mere sliten og tilslutt sykere og sykere.. noen burde stoppet meg, av alle de helsemenneskene vi snakket med kunne noen sagt at " nei du har ikke godt av dette" guttungen spiste meg opp totalt, jeg raste ned i vekt og fikk sykdommer som følge av dette. brukte 2 år på å komme meg alt pga av amming som de sier. så nå når jeg fikk 2 mann hele 5 år etter siste barn... jeg ammet henne men var veldig forsiktig og med engang vi merket at begge trang mere næring sa helsesøster at det var påtide med flaske, da gikk det en uke så ville ikke hun ha pupp.. oghallo flaske gir pappa mulighet til mere kos og nærhet....

å være en god mor er å gjøre det som er best for seg og sitt barn!!! lykke til

Skriv en ny kommentar

hits